Mies venyttelee

Nivelterveys ja kunnosta huolehtiminen

Nivelterveys ja kunnosta huolehtiminen

Et kuule tätä todennäköisesti ensimmäistä kertaa: liikkuminen tekee sinulle hyvää. Ja tottahan se on. Säännöllinen liikunta palkitsee sinut monilla terveyshyödyillä. Se parantaa yleiskuntoa, kohottaa itsetuntoa sekä vähentää sydän- ja verisuonitautien, diabeteksen, osteoporoosin ja joidenkin syöpäsairauksien riskiä.1 Hyödyt puhuvat puolestaan.

Vaikka liikunta tekee hyvää kaikille, säännöllinen fyysinen aktiivisuus, fysioterapia ja harjoitteet voivat olla erityisen hyödyllisiä hemofiliaa sairastaville ihmisille. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että ne parantavat lihasvoimaa ja nivelten stabiiliutta, mikä voi huomattavasti pienentää vammojen, verenvuotojen ja nivelvaurion riskiä.2 3 Joten puhu hoitotiimisi kanssa sinulle sopivasta harjoittelusta: liikkuminen on loistava tapa pitää huolta itsestään, niin tätä päivää kuin huomistakin ajatellen.

Nivelterveys

Aina ei ole kuitenkaan helppo tietää, minkälaiset harjoitukset ovat nivelille hyväksi. Tai löytää aikaa niiden suorittamiseen. Sen vuoksi olemme tehneet neljä lyhyttä videota, jotka esittelevät aikuisille sopivia, kotona tehtäviä harjoituksia. Videot kestävät alle 5 minuuttia. Myöskään harjoitukset eivät vie tämän enempää aikaa!

Mies venyttelee
Mies juoksee

Fysioterapiaa hemofiliaa sairastaville

David Stephenson on fysioterapeutti, joka työskentelee useissa Ison-Britannian hemofiliakeskuksissa. Katso videolta kuinka hän käsittelee fysioterapeutin roolia ja sitä, kuinka fysioterapeutti voi auttaa ihmisiä saavuttamaan tavoitteensa.

Kuntoilu tekee hyvää

Lue lisää kuinka hemofiliapotilas hyötyy liikunnasta.

Pariskunta pyöräilee

REFERENCES:
1. Wittmeier K and Mulder K. Haemophilia 2007;13(2):31-37.
2. Negrier C, et al. Haemophilia 2013;19:487-498.
3. Tiktinsky R, et al. Haemophilia 2002;8:22-27.