Hemofilia ja parisuhde

Hemofilia ja parisuhde

Jay Gardner on 22-vuotias. Hän tapasi poikaystävänsä Louis’n nettideittisivulla. Tässä hän kertoo vaikean A-hemofilian vaikutuksesta seksiin ja parisuhteeseen.

 

Jay sanoo: “Nuorena homomiehenä en oikeastaan ajatellut, kuinka nämä asiat liittyvät toisiinsa. En koskaan ajatellut asiaa seksin näkökulmasta. Ajattelin vain, että hemofilia on veressäni eikä seksuaalisuudellani ole mitään tekemistä veren kanssa. En ollut ajatellut asioita rinnakkain enkä koskaan yhtenä kokonaisuutena.”

“Vasta juteltuani lääkärini kanssa seksuaaliterveydestäni, tajusin kuinka suuri vaikutus sillä voi olla erityisesti seksin ja anaalialueen mustelmien tai ruhjeiden suhteen. ”Kun aiheesta piti puhua lääkärille, se tuntui aluksi hankalalta. Myöhemmin tapasin psykologin, joka kysyi, ‘Oletko koskaan puhunut tästä?’, ja kun vastasin kieltävästi, hän sanoi: ”Nyt on sitten hyvä aika aloittaa keskustelu yhdessä.” Hän on auttanut minua valtavasti elämän eri osa-alueilla, ja tämä on auttanut minua pääsemään paremmalle aaltopituudelle hemofilian kanssa.”

“Sanoisin hemofiliaa sairastavana, että parasta mitä voit tehdä, on tuntea oma sairautesi - se on voimaannuttavin asia, minkä voit tehdä. Sinulla on sairaus ja joudut elämään sen kanssa; tiedät, miten se oireilee, miten kehosi reagoi siihen ja kuinka lääkkeestäsi on eniten hyötyä. Sillä pääset jo pitkälle.”

“Neuvon jokaista, joka haluaa tietää enemmän seksuaaliterveydestään, keskustelemaan lääkärinsä kanssa, koska lääkärillä on tarpeelliset tiedot ja osaaminen.”

“Luotettava verkosto, kuten hemofiliayhdistys, WFH ja EHC, on todella hyvä voimavara, johon voi olla yhteydessä netin kautta.”