Image

Kuinka saat parhaan hyödyn lääkärikäynnistä

Kuinka saat parhaan hyödyn lääkärikäynnistä

 

Ennen tapaamista

 

Valmistaudu

Lue alla olevat vinkit, jotta voit saada parhaan hyödyn lääkärikäynneistäsi. Mieti etukäteen kysymykset mieltäsi askarruttavista asioista. Kun tapaamisaika lääkärin kanssa lähestyy, mieti etukäteen tärkeimmät asiat, joista haluat keskustella. Ota lista mukaan tai tallenna se puhelimeesi.Hanki lisätietoa

Sinulla on varmasti tietoa hemofiliasta ja sen hoidosta eri lähteistä kerättynä. Säilytä esim. internetistä kerätty tieto ja kysy lääkäriltä mieltäsi askarruttavista asioista.

 

Lääkärikäynnin aikana

 

Ole aktiivinen

Lääkärilläsi on todennäköisesti kysyttävää sinulta, mutta käynnillä on myös mahdollisuus keskustella siitä, mitä sinä haluat ja tarvitset. Keskustele lääkärisi kanssa, sillä vain siten hän voi tietää mitä sinä ajattelet ja mitkä asiat sinua askarruttavat. Pyri kysymään ennakkoon miettimiäsi kysymyksiä käynnin aikana. Keskustele mielestäsi tärkeimmistä asioista ensin saadaksesi mahdollisimman paljon hyötyä lääkärikäynnistäsi.

 

Lääkärikäynnin jälkeen

 

Jatka keskustelua

Hoitosi jatkuu lääkärikäynnin jälkeen. Ota yhteys lääkäriisi tai hoitotiimiisi, jos sinulla on edelleen kysyttävää. Seuraa tutkimustuloksiasi, joita saat hoitoyksiköstäsi – voit aina ottaa hoitoyksikköösi yhteyttä ja kysyä. Nyt voit myös alkaa miettiä mitä haluat tietää seuraavalla käynnillä.