Make the most  of your doctor’s visit

Näin saat parhaan
hyödyn lääkärikäynneistä

Näin saat parhaan
hyödyn lääkärikäynneistä

Hoitotiimisi tukee sinua. Suurimmalta osin tämä tarkoittaa oikean lääkityksen, hoitovaihtoehtojen, lääkärintutkimusten ja lääketieteellisen tiedon tarjoamista – mutta heidän tukensa ei rajoitu vain fyysiseen puoleen. 

Lääkäri voi myös auttaa sinua toteuttamaan toiveesi ja unelmasi antamalla neuvoja ja räätälöityjä hoitovaihtoehtoja. Hän voi tukea sinua pääsemään haaveilemaasi työhön, liittymään urheilujoukkueeseen, johon olet halunnut lapsesta asti tai jopa mahdollistaa sen kolmen kuukauden reppureissun. Sen vuoksi on tärkeää pitää hänet ajan tasalla omien tavoitteidesi suhteen ja käydä hänen kanssaan avointa ja jatkuvaa keskustelua hoidoista.

image

(Ei lääketieteellisiä) asioita, joista keskustella lääkärin kanssa 

Saadaksesi parhaan hyödyn elämän tarjoamista mahdollisuuksista, voit alkaa selvittää vaihtoehtojasi ja mahdollisia esteitä ympärilläsi olevan hoitotiimin tuella. Ohessa muutamia keskustelunaiheita, joilla pääset alkuun: 

Tavoite, jonka haluat saavuttaa: Onko sinulla unelma? Jokin, jota kohti haluat mennä? Se voi olla mitä tahansa työnhausta Mount Everestille kiipeämiseen. Kerro tavoitteistasi lääkärille. Hän voi auttaa asioiden käytännön puolessa, jotta voit itse keskittyä jännittävämpään osaan. 

Sinua huolestuttava asia: Ehkä sinulla on ongelmia itse tavoitteiden keksimisen kanssa, koska niiden tiellä on jotain. Kerro lääkärille kaikesta, jonka koet tukkivan polkuasi.

Viisivuotissuunnitelmasi: Keskustele hoitotiimin kanssa siitä, missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua (tai kahden tai kymmenen). Ajattele asiaa työn, opiskelun, matkustuksen, ihmissuhteiden, urheilun ja kaiken itsellesi oleellisen kautta. Hoitotiimin avulla voit luoda suunnitelman, jolla pääset sinne, minne olet menossa. 

Pyydä vaihtoehtoja: Ehkä et halua kiivetä vuorelle tai reppureissailla ympäri Aasiaa, mutta se ei tarkoita, ettetkö voisi arvioida omia hoitovaihtoehtojasi. Kuka tietää, ehkä sinulle on olemassa vaihtoehto, joka helpottaisi päivittäistä elämääsi tai vapauttaisi sinulle enemmän aikaa tehdä rakastamiasi asioita kotona. 

Haluatko oppia lisää hemofiliasta?

NP-10217