Treatment possibilities

Hoitovaihtoehdot

Hoitovaihtoehdot

Jos sinulla on hemofilia, tulet tarvitsemaan hoitoa. Hemofiliaan ei kuitenkaan ole olemassa mitään ”yhden koon” – hoitostrategiaa. Tarvitsemasi hoito riippuu monista asioista, kuten sairauden vaikeusasteesta, iästäsi, yksilöllisistä tarpeistasi ja viime kädessä siitä, mitä haluat elämältäsi. Lopullinen tavoite on vähentää vuotoepisodien tiheyttä ja vaikeusastetta sekä ehkäistä verenvuodon lyhyt- ja pitkäaikaiskomplikaatioita, kuten nivelvauriota ja kipua. Yksilöllinen hoito tarjoaa sinulle, unelmillesi ja tavoitteillesi sekä valitsemallesi elämäntavalle räätälöityä suojaa. 

Hemofilian hoito on prosessi, joka vaatii elinikäistä sitoutumista niin potilailta, perheenjäseniltä kuin hoidon tarjoajiltakin. Hyvä uutinen on, että tutkimus ja kehitys ovat edenneet pitkälle. Tämä tarkoittaa, että sinä ja muut hemofiliaa sairastavat voitte elää terveempää, enemmän vaihtoehtoja tarjoavaa elämää kuin aiemmin koskaan uskottiin mahdolliseksi. 

tile

Muista – sinä päätät

Tarvitsetpa sitten säännöllistä, verenvuotoja ehkäisevää (profylaksi) hemofiliahoitoa tai hoitoa verenvuodon ilmaantuessa (tarvittaessa otettava hoito)1, hoitosi ja mahdollisuuksiesi paras hyödyntäminen riippuvat viime kädessä sinusta. 

Jotta päädyt parhaaseen vaihtoehtoon, sinun on tärkeä tuntea perusteellisesti kaikki saatavilla olevat hoitovaihtoehdot.

Hoidon tunteminen

Hoidon vaihto

Näin saat parhaan
hyödyn lääkärikäynneistä

Haluatko tietää
lisää hemofiliasta?

VIITE

1. Guidelines for the Management of Hemophilia General Care and Management of Hemophilia 1.6 Prophylactic factor replacement therapy). World Federation of Hemophilia. http://www1.wfh.org/publications/files/pdf-1494.pdf. Last updated April 2013. Accessed June 2019 Understanding 

 

NP-10217