image

Olen ikäihminen, jolla on hemofilia

Olen ikäihminen, jolla on hemofilia

Hemofilian maailmassa on viime vuosina tapahtunut paljon. Modernin lääketieteen kehitysaskelten myötä eläminen hemofilian kanssa on hyvin erilaista kuin nuoruudessasi. Nykyään esimerkiksi ymmärretään paremmin ikään liittyvien sairauksien vaikutukset hemofiliaa sairastaviin ihmisiin.

Vanhenemisen myötä koet terveyteen ja ikään liittyviä muutoksia aivan kuten muutkin ihmiset. Vaikkakin jokainen käy läpi nämä muutokset, hemofiliaa sairastavilla ikäihmisillä voi olla suurempi riski kuin muilla samanikäisillä. Joten pysyäksesi huippukunnossa ja minimoidaksesi hemofiliaan liittyvien ongelmien riskin, hoitotiimisi tulee tarkoin hallita nämä muutokset.

Tutustu Gert Grekowiin.

Gert menetti veljensä hemofilialle 17-vuotiaana. Hänellä itsellään on myös hemofilia ja hän joutui selviytymään vuosikaudet ilman lääkitystä. Mutta tänään, 73 vuoden iässä Gert Grekow on elinvoimaisempi kuin koskaan. Tämä video on osa ”Tarinoita hemofiliasta” ("Haemophilia stories") –projektia, joka tehtiin yhteistyössä eurooppalaisen hemofiliakonsortiumin kanssa. Video: Goran Kapetanovich

tile

Elämässä on muutakin kuin hemofilia, klikkaa tästä jatkaaksesi lukemista elämän tarjoamista monista mahdollisuuksista.

 

 

 NP-8535