Intro - living with haemophilia

Elämä hemofilian kanssa

Elämä hemofilian kanssa

Hemofilia vaikuttaa jokaiseen eri tavalla. Oletpa itse hemofiliaa sairastava ihminen, huoltaja, kumppani tai hemofiliaa sairastavan vanhempi, kohtaat erilaisia haasteita, jotka muuttuvat elämän aikana.

Rajojen ymmärtäminen, sopeutuminen, oppiminen huolehtimaan itsestään, tasapainon löytäminen ja kompromissien tekeminen ovat vain joitakin yleisiä oppimiskäyriä, jotka kuuluvat hemofiliaa sairastavan – tai hänen läheisensä - elämään. Liberate Life käsittelee sellaisen todellisuuden luomista, jossa voit harrastaa liikuntaa silloin kun haluat – ei vain hoitopäivinä – ja osallistua peloitta samoihin harrastuksiin kuin koulukaveritkin. Kyse on totutun haastamisesta ja sen ymmärtämisestä, mitä tosiaankin kykenet tekemään omassa elämänvaiheessasi. Kyse on näiden mahdollisuuksien löytämisestä ja parhaasta mahdollisesta hyödyntämisestä.

Loppukädessä Liberate Life’ssa on kyse vallitsevan tilanteen haastamisesta ja sen tavoittelemisesta, mikä nykypäivänä on täysin mahdollista ja saavutettavissa: Elää mahdollisimman täyttä elämää.

tiles

Lapsellani on hemofilia

Olen nuori aikuinen, jolla on hemofilia

 

 

Olen ikäihminen, jolla on hemofilia

living

Elämässä on muutakin kuin hemofilia, klikkaa tästä jatkaaksesi lukemista elämän tarjoamista monista mahdollisuuksista.

Koska jokainen kohtaa erilaisia olosuhteita, hoitostrategioiden tulee vaihdella, jotta ne vastaavat yksilöllisiin tarpeisiin. Sen vuoksi on ensimmäiseksi tärkeintä keskustella hemofiliahoitotiimin kanssa, sillä se ymmärtää sairauttasi ja olosuhteitasi. Tiimi on paras tietolähteesi ja neuvonantajasi.

Jos et vielä ole jäsen, voit myös harkita yhteydenottoa paikalliseen potilasyhdistykseen, joka voi tarjota tukea, neuvoa ja lisätietoa. Yhdistyksessä toimivat ihmiset ovat omistautuneet parantamaan hemofiliaa sairastavien elämää ja osaavat pitää sinut ajan tasalla uusimmista edistysaskelista. He voivat myös auttaa sinua ymmärtämään paremmin omia oikeuksiasi.

Hemofiliatiimin antama ohjaus ja potilasyhdistykseltä saatu tuki auttavat sinua suunnittelemaan omaa tulevaisuuttasi.

 

 NP-8535